Tradiční směs koření pocházející z balkánské kuchyně. 

109 Kč 90,08 Kč bez DPH
Kategorie: Koření
čubrica
Novinka

Složení : sůl (30 %), saturejka, libeček, celer, fenugreek

 

Čubrica je kořenicí přípravek té nejvyšší kvality. Nejčastěji se lze s touto chutí setkat v receptech pocházejících z balkánské kuchyně. Jedná se o příjemně aromatické koření, které doladí každý pokrm, do kterého jej přidáte. Celá směs má příjemnou chuť a vůni charakteristickou po libečku, celeru i saturejce.

Čubrica se výborně hodí k masitým i zeleninovým pokrmům. Doporučujeme přidávat do domácích sekaných, zapékané zeleniny, ale i k dochucení luštěnin – zvláště fazolových pokrmů či hustých polévek. Čubrica je vhodná pro grilování.

Bulharská musaka – na čtyři porce potřebujeme:

  • 1 kg brambor (lze použít lilek),
  • 0,5 kg mletého masa,
  • 1 ks cibule,
  • 2 šálky mléka,
  • 4 ks vajec,
  • 0,5 hrnku oleje,
  • 2 lžíce mleté papriky,
  • ½ polévkové lžíce směsi čubrica,
  • 1 lžičku drceného černého pepře,
  • sůl dle chuti.

Postup: Suroviny si očistíme a nakrájíme. Na části oleje osmažíme dozlatova cibuli, poté přidáme mleté maso, pepř, čubricu, papriku, trošku soli a restujeme do zhnědnutí. Poté sundáme z ohně a smícháme s bramborami, dosolíme, přidáme zbytek oleje a pečeme v troubě při 220 °C 45 min. Mezitím si smícháme vajíčko s mlékem, které na směs nalijeme 10 min. před koncem pečení. Pečeme dozlatova.

Balení 100g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: